Akupunktur

Akupunktur findes i flere former. Vi tilbyder både traditionel kinesisk akupunktur og dryneedling. Traditionel kinesisk akupunktur udføres som en særskilt behandling af Laura Karlsson, mens dryneedling kan udføres som et supplement i den kiropraktiske konsultation hos kiropraktorerne Thea Geelbak og Johannes Mackeprang.

Traditionel kinesisk akupunktur

Akupunktur er en del af den traditionelle kinesiske medicin (TCM) hvor man behandler med nåle og forskellige nåleteknikker forskellige steder på kroppen alt efter de problemer man har. TCM er en flere tusinde år gammelt lægevidenskab med eget diagnose- og behandlingssystem. Behandlingen tager udgangspunkt i hele kroppen og mennesket, og ikke kun det enkelte symptom. Man søger at skabe balance mellem yin og yang samt skabe et frit flow af energi, qi i kroppen. Egenbehandling som kost, motion, livsstil er også en vigtig del i TCM.
Behandlingen vil også kunne suppleres med moxa, varmelampe, cupping. Nogen nåle kan sættes så de kan sidde i flere dage ad gangen. Alle nåle er sterile og engangsnåle.
Akupunktur kan gives forebyggende samt som lindrende behandling. WHO har udarbejdet en liste over de sygdomme og symptomer som akupunktur kan have en gavnlig virkning på.

WHO’s liste over akupunktur med gavnlig effekt:
http://www.aku-net.dk/for-patienter/sygdomme-og-symptomer.html

1. behandling
En behandling vil første gang bestå i at der optages journal ud fra den eller de problemstillinger klienten henvender sig med. Der vil blandt andet blive spurgt ind til en mængde forskellige ting som søvn, aktivitet, madvaner samt meget andet. Dette gøres for at få et indblik i kroppens påvirkning af den problemstilling der er opstået. Der tages også udgangspunkt i puls- og tungediagnose som er en stor del af den kinesiske medicins diagnoseredskab.

Efter journaloptagelsen vil behandlingen påbegyndes. Nålene sættes og skal ofte sidde i kroppen i mellem 15-40 minutter, alt efter behandlingsstrategi. Man kan også opleve at skulle behandles på både for-og bagside af kroppen. Ved problematikker der har stået på over længere tid, kan der være behov for flere behandlinger. Husk at medbringe lagen eller stort håndklæde.


Opfølgning
Opfølgende behandlinger vil foregå med en kort samtale om ændringer i tilstanden siden sidst samt puls-og tungediagnose. Herefter sættes nålene. Behandlingen er ikke nødvendigvis identisk fra gang til gang.
Husk igen at medbringe lagen eller stort håndklæde.

RAB/SA
Laura er RAB/SA registreret. Som akupunktør kan man blive registreret alternativ behandler eller sundhedsautoriseret (RAB/SA) hvis man er medlem af en forening som er godkendt af sundhedsstyrelsen som registreringsansvarlig.
Du kan derfor få tilskud fra Sygeforsikringen danmark samt flere sundhedsforsikringer. Desuden er man garanteret at akupunktøren løbende efteruddanner sig.

Den traditionelle kinesiske akupunktur udføres af akupunktør Laura Karlsson.

Dryneedling

Dryneedling adskiller sig fra den traditionelle kinesiske akupunktur ved at den tager udgangspunkt i behandling af triggerpunkter/myoser, og derefter behandle dem lokalt.
Der bruges ofte kun 1-2 nåle, der tilgengæld arbejdes aktivt med i meget kort tid.
Dryneedling udføres ofte hvis kiropraktoren finder en meget spændt muskel, som ikke vil slappe af ved almindeligt tryk.

Dryneedling udføres af kiropraktorerne Thea Geelbak og Johannes Mackeprang.

Medbring gerne lagen eller stort håndklæde til behandlingen