Fødselsmodnende konsultation

En fødselsmodnende konsultation er en samtale til dig, der nærmer dig eller har passeret din terminsdato eller står overfor snarlig medicinsk igangsættelse.

Her er der plads til at tale, om dine tanker, bekymringer og spørgsmål, omhandlende den sidste del af din graviditet og kommende fødsel. Du (og din partner) modtager information og viden om tiden efter termin og gode råd om, hvad I selv kan gøre for, at modne din krop til fødsel.  

Hvis du er tæt på at skulle sættes i gang, og gerne vil kunne tage et velinformeret valg om din kommende igangsættelse, eller hvis er du i tvivl om du ønsker igangsættelse, så kan jordemoder Sophia Palm give dig grundig information, så du kan træffe det rigtige valg for dig.

Udover samtalen vil jordemoder Sophia Palm også mærke på din mave, vurdere barnets position og vægt, samt lytte til barnets hjertelyd. Dit blodtryk måles og urinen testes.

Konsultationen kan med fordel indeholde fødselsmodnende akupunktur, hindeløsning (efter 40+0) eller massage, for at give kroppen endnu større mulighed for at gøre sig klar/modne sig til fødslen.

Du kan booke din fødselsmodnende konsultation via klinikkens online booking eller telefonisk.

Hindeløsning

Hindeløsning er relevant for dig, der ønsker at mindske risikoen for medicinsk igangsættelse, eller til dig, der bare er ekstra utålmodig, når du har passeret din terminsdato.

Formålet med hindeløsning er at sætte din fødsel i gang. Der findes god evidens for, at fødslen kan starte efter en hindeløsning, hvis hindeløsningen er foretaget efter din terminsdato.

Ved hindeløsning mærker jordemoder Sophia Palm indvendigt på dig, med to fingre gennem din skede. For at lave selve hindeløsningen, skal fingeren kunne komme igennem din livmoderhals. Herefter roteres fingeren rundt for at løsne fosterhinderne (foran barnets hoved) fra den nederste del af din livmoder. Når dette gøres frigives der et fødselshormon, der kan have positiv indvirkning på veerne, og dermed sætte din fødslen i gang.

Der findes ikke alvorlige bivirkning ved en hindeløsning. Du vil dog kunne mærke let ubehag, mens hindeløsningen laves. Ubehaget kan føles som stik/jag op gennem livmoderen eller som menstruationslignende smerter. Ubehaget står på mens hindeløsningen foretages og stopper igen kort tid efter.

Det kan også være at du oplever tegnblødning/pletblødning, det første døgn, efter hindeløsning, og det er en helt normal og ufarlig reaktion fra din krop.

Hindeløsningen har til formål at stimulere veer, men for nogle, giver hindeløsningen kun nogle modnende plukkeveer, der ikke fører til fødsel. Det kan føles som en skuffelse, når plukkeveerne går i sig selv. Dog er plukkeveerne ikke uden effekt, da de oftest er med til at modne kroppen og livmoderhalsen til fødsel. 

Hindeløsning kan sagtens foretages mere end én gang, dog med nogle dages mellemrum.

Forud for hindeløsningen, laves en udvendig undersøgelse af din mave, barnets vægt og position vurderes ligesom der lyttes til barnets hjertelyd. Dit blodtryk måles, og der vil være tid til at spørgsmål.

Det anbefales at du kombinerer hindeløsning med fødselsmodnende akupunktur eller massage, for at få den optimale effekt.

Jordemoder Sophia Palm