Zoneterapi

Zoneterapi er kort fortalt en behandlingsmetode, hvor en terapeut med trykpåvirkninger under fødderne søger at forbedre funktionen et andet sted i kroppen fx. fordøjelsen.

Zoneterapeuten fokuserer altså på zoner, der omhandler det primære symptom, men hele kroppen behandles herefter sekundært for at skabe balance i systemet. De forskellig zoner provokerer kroppen til at udskille et naturligt produceret morfinstof i kroppen, kaldet endorfin. Endorfinet giver hurtigt og effektivt en fornemmelse af afslappelse og velbehag i kroppen. Den samme fornemmelse vi får ved at dyrke sport.

Behandlingen søger at:
Øge blodcirkulation
Styrke immunforsvar
Øget produktion af hormon- og fordøjelsessekret
Bedre fordøjelsessystemet

Zoneterapi har vist meget positive resultater ved behandling af babyer med kolik, søvnproblemer, uro, fordøjelsesproblemer, gylp, øreproblemer, diverse luftvejslidelser og vådligger.

Zoneterapi kan benyttes af mennesker i alle aldre. Både som akut behandling og som generel vedligeholdelses- og muskelløsnende behandling på lige fod med massage.

Efter behandling:
Du kan opleve væskeunderskud efter en behandling, hvilket kan give hovedpine, svimmelhed og kvalme.
Mange oplever en reaktion, specielt efter første behandling, f.eks. hyppigere vandladning og afføring, luft i maven, tilstoppet næse, træthed og humørsvingninger.
Det betyder blot, at behandlingen har en virkning, og at kroppen er i færd med at udskille alt det, som den ikke har brug for.
Derfor skal du drikke rigeligt med vand resten af dagen samt lytte til din krop og tage den med ro.

Zoneterapi er den tredje mest brugte alternative behandlingsform og 23,8 procent af den danske befolkning har brugt zoneterapi som behandlingsform. Zoneterapi er en komplementær behandlingsmetode, som hverken kan eller skal erstatte den naturvidenskabelige tilgang til sygdomsbehandling.

Kilde:
Statens Institut for Folkesundhed, Sundhed og Sygelighed 2010
www.fdz.dk/zoneterapi

Husk at medbringe et stort håndklæde eller et lagen.

Zoneterapi udføres af Pernille Aagard.

Medbring lagen eller stort håndklæde til behandlingen.